Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

12. dani austrijske kulture u Osijeku: Bianca Kos

Bianca Kos rođena je 1959. u Grazu 1959. godine. Kao austrijska lektorica  boravila je u Ukrajini, a nedavno je tri godine provela i u Hrvatskoj.

Ondje je nastala njezina nova knjiga „Wasserstaub“ (Vodena prašina). Knjiga istražuje lučki grad Rijeku mimo klasičnog turističkog vodiča i uz pomoć kavanske i medijske scene. U domaćim dnevnim i tjednim novinama, koje pripovjedačica konzumira u sjenovitim gostinjskim vrtovima i na terasama kafića s pogledom na more, pojavljuju se vijesti o buri i vremenskim prilikama općenito, o divljim svinjama na groblju, drogi u kutiji za pizzu, partizanskoj zvijezdi na krovu nebodera ili polemika o kupaćim gaćama između šefova vlada.

Kosina zapažanja pozivaju čitatelja da i sam krene na jedno od ovih alternativnih tura razgledavanja. Stephanie Jug vodit će razgovor s autoricom.

https://www.omvs.at/autor/bianca-kos/

Dani austrijske kulture održavaju se u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Odsjekom za germanistiku Filozofskog fakulteta Osijek, Gradskim galerijama Osijek – Galerijom Waldinger, Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku te Kinematografima Osijek – kino Urania i Srednjom školom Isidora Kršnjavog.

https://www.gskos.unios.hr/

https://www.ffos.unios.hr/

https://kinematografi-osijek.hr/

https://hr-hr.facebook.com/gradskegalerije.osijek/

12. dani austrijske kulture u Osijeku: Bianca Kos
© Sarah Edinger