Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

12. Dani austrijske kulture u Osijeku: Grad prokletih

Režija: Stefan Ruzowitzky

Glume: Murathan Muslu, Liv Lisa Fries, Max von der Groeben, Margarethe Tiesel, Stipe Erceg

Austrija/Luksemburg 2021. | 99 MIN

Beč 1920. Nakon godina ratnog zarobljeništva, nekadašnji inspektor Peter Perg vraća se kući iz 1. svjetskog rata. Monarhija se raspala. Nova austrijska republika živi od umjetničke slobode, ali već se mora boriti s usponom antidemokratskih pokreta i nezaposlenošću. Perg je stranac u vlastitom rodnom gradu. Odjednom se suočava s užasnom serijom zločina. Perg shvaća da je osobno povezan sa svim žrtvama i da mora pronaći ubojicu.

Treći čovjek susreće se s filmom Sedam usred kaosa života u Beču nakon Drugog svjetskog rata u atmosferičnom trileru na temu serijskih ubojica kojim se Stephan Ruzowitzky 13-ak godina nakon osvajanja Oscara filmom Krivotvoritelji vraća u središte pozornosti filmskog svijeta u velikom stilu.“ (Screen Daily)

Film se prikazuje u partnerstvu s Pulskim filmskim festivalom.

Dani austrijske kulture održavaju se u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Odsjekom za germanistiku Filozofskog fakulteta Osijek, Gradskim galerijama Osijek – Galerijom Waldinger, Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku te Kinematografima Osijek – kino Urania i Srednjom školom Isidora Kršnjavog.

https://www.gskos.unios.hr/

https://www.ffos.unios.hr/

https://kinematografi-osijek.hr/

https://hr-hr.facebook.com/gradskegalerije.osijek/

https://www.freibeuterfilm.com/wp/portfolios/hinterland-2/