Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

19. Tabor Film Festival: Martina Menegon / all alone, together

Umjetnica: Martina Menegon
Dizajn zvuka: Alexander Martinz
Live Simulation

“all alone, together” (2020.) projekt je koji poprima mnogo oblika: riječ je o generativnoj simulaciji uživo, imerzivnoj WebVR-instalaciji i virtualnoj skulpturi. Rad prikazuje virtualne klonove 3D-skena tijela umjetnice koje čine zgusnute formacije kao posljedica algoritamske anomalije. Vječita patnja klonova neprestano prelazi iz ekstaze u tjeskobu, opirući se bilo kakvim koncepcijama identiteta, istovremeno razotkrivajući krhkost naših tijela i našu „sintetičku korporalnost”.

Umjetnica se oslanja na osjetljive avatare kako bi proprioceptivnim putem istražila krhkost tijela i sebstva, kako u fizičkom tako i virtualnom realitetu, i sagledala današnjicu u kojoj se svi možemo osjećati posve sami, zajedno.

Martina Menegon (Italija, 1988.) bavi se interaktivnom umjetnosti i umjetnosti produžene stvarnosti (XR). Trenutačno predaje „Digitalni dizajn i virtualnost” na Odsjeku za transmedijsku umjetnost na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču. Živi i radi u Beču.

Umjetnica Martinom Menegon će u srijedu, 7. srpnja od 19 – 20 h o radu “all alone, together” koji postoji u virtualnoj stvarnosti odgovarati na pitanja i razgovarati s posjetiteljima.

Pozivamo vas da nam se pridružite na linku

https://hubs.mozilla.com/qYiYS6H/all-alone-together-tabor

http://www.martinamenegon.com/
https://www.facebook.com/TaborFilmFestival/
https://www.taborfilmfestival.com/

19. Tabor Film Festival: Martina Menegon / all alone, together