Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

3. Zadar Organ Festival: Klaus Kuchling & Hannes Kawrza

Klaus Kuchling studirao je na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. Od 1991. g. predaje orgulje na Koruškom državnom konzervatoriju, a od jeseni 2019. g. na privatnom sveučilištu Gustav Mahler. Osim praizvedbi suvremene glazbe, posebno mu je bliska suradnja s drugim umjetnostima poput plesa, izvedbe, ali i komorne glazbe. Aktivan je kao solist, duo partner i član žirija na orguljaškim natjecanjima u Europi i šire.

Hannes Kawrza studirao je kod prof. Petera Strauba na Glazbenom sveučilištu u Grazu i prof. Eugenea Rousseaua u Beču, Francuskoj i SAD -u. Aktivno radi kao solist s orkestrom ili klavirom. Hannes Kawrza predaje na Koruškom državnom konzervatoriju u Klagenfurtu, na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu i na Sveučilištu Ball State u Muncieu, Indiana, SAD.

https://www.klauskuchling.at/

https://www.zadarorganfestival.com/

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.