Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

3. Zadar Organ Festival: The Magnificent Nine Aleksey Vylegzhanin & Oberton String Octet

Aleksej Vilegžanin (Novosibirsk, Rusija, 1987.) nagrađivani je orguljaš, a osim na orguljama redovito nastupa i na ostalim instrumentima s tipkama. Aktivno djeluje i kao skladatelj. Nakon diplome na Novosibirskom državnom konzervatoriju (Rusija) u klasi N. Baginskaye, nastavio je studije na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Ondje je 2018. g. magistrirao orgulje u klasi G. Rosta te je započeo studij crkvene glazbe.

Iza njega su mnoge zapažene izvedbe s renomiranim umjetnicima, zborovima, orkestrima, te raznim komornim ansamblima. Redovito nastupa diljem Rusije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Austrije i Engleske.

Gudački oktet Oberton osam je mladih glazbenika iz različitih zemalja svijeta koje povezuje radost i strast prema glazbi. Od standardnih djela, nepogrešivih aranžmana do rijetko izvedenih djela i svjetskih premijera, oktet izmjenjuje različite mogućnosti koje njegova formacija može ponuditi. U tom procesu glazbenike ujedinjuje zajednički cilj: predstaviti glazbene izvedbe najviše kvalitete i najvećeg profesionalizma na nacionalnim i međunarodnim pozornicama te prenijeti ideju da glazba ujedinjuje ljude u svijet.

Vrhunac dosadašnje karijere okteta je debi u Musikvereinu u Grazu i nastup povodom proslave 100. obljetnice Republike Austrije u bečkom Hofburgu, kao i rezidencija u okviru Štajerskog festivala komorne glazbe.

Sada poslušajte nepogrešive zvukove mladog ruskog orguljaša Alekseja Vilegžanina iOberton String Octeta u sklopu Zadar Organ Festivala!

https://www.zadarorganfestival.com/

https://obertonstringoctet.com/