Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

5. History Film Festival: Veliko svjetsko kazalište: Salzburg i njegov festival

Režija: Beate Thalberg /A/

Više od stotinu godina Salzburški festival oduševljava publiku kao jedan od najznačajnijih festivala klasične glazbe i dramskih umjetnosti. Redateljica Beate Thalberg u svojem filmu „Veliko svjetsko kazalište: Salzburg i njegov festival” vodi gledateljice i gledatelje na jedinstveno putovanje dugom poviješću festivala i za zajedničkom virtualnom večerom okuplja umjetnice i umjetnike koji su na njemu sudjelovali u prošlosti. Riječ je o fantastičnom filmu koji u okviru History Film Festivala održava svoju hrvatsku premijeru! Uz to, srdačno vas pozivamo da 16. rujna na povijesnom „Štacionu” u Matuljima otkrijete austrijski film „Na tračnicama dvoglavog orla” o željezničkoj mreži nekadašnje austrougarske monarhije koja je povezala carski Beč s hrvatskom obalom. Producent, redatelj i autor Gernot Stadler te autor i redatelj Björn Kölz odgovarat će poslije projekcije dokumentarnog filma na pitanja publike.

http://historyfilmfestival.com/web/filmovi/veliko-svjetsko-kazaliste-salzburg-i-njegov-festival/

http://historyfilmfestival.com/web/posebni-programi/

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.