Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

68. Pula Film Festival: Lisica u rupi

Režija: Arman T. Riahi /A/ 

Novi posao odvodi srednjoškolskog učitelja Hannesa Fuchsa na neobično radno mjesto – u zatvorsku školu odjela za mlade velikog zatvora u Beču. Tu Fuchs upoznaje svojeglavu kolegicu Elisabeth Berger, čija je nastava umjetnosti trn u oku upravi zatvora.  Ubrzo dolazi do sukoba između Fuchsa i Berger koja nikoga kraj sebe ne trpi. Fuchs uspijeva pridobiti povjerenje povučene Samire kod koje prepoznaje umjetnički talent te ga podupire. Ujedno dolazi i do zbližavanje između učitelja i učiteljice čiji su karakteri toliko različiti. Tada Fuchs od upravitelja zatvora saznaje zašto je pozvan u zatvorsku školu. Pokušaj samoubojstva njegove štićenice Samire napokon razdire stare rane u Fuchsu i shvaća da je položaj zatvorskog učitelja za njega više od posla.

Radujemo se zanimljivoj večeri u kinu i uzbudljivom razgovoru s autorima filma!

https://pulafilmfestival.hr/
https://www.facebook.com/armanriahi/

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.