Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

9. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU

11. – 16.11.2018.
Kino Urania, Šetalište V. Hengla 1
www.kinematografi-osijek.hr

11.11.2018. – 19:15 h
“Sretan kraj“ (Michael Haneke, 2017, 110 min)
Drama

Priča ove drame vrti se oko imućne obitelji Laurent koja vodi uspješnu građevinsku kompaniju koju je osnovao George, u međuvremenu već senilna glava obitelji. Posao sad vodi njegova hladna kći Anne koja  za menadžera postavlja svog nemarnog i nesposobnog sina Pierrea. Annin brat Thomas živi također u zajedničkoj obiteljskoj vili i brine o svojoj dvanaestogodišnjoj kćeri Eve koja seli k njemu, nakon što joj se majka pokušala ubiti. U novoj sredini s ocem, njegovom novom ženom Anaïs i njihovim malim djetetom Eve se osjeća usamljeno i otuđeno. Potom i George, otac Anne i Thomasa,  ogorčen i star, pokušava počiniti samoubojstvo….

http://www.discoveryfilm.hr/hr/film/info/1333


12.11.2018. – 18:00 h
„Toni Erdmann” (Maren Ade, 2016., 162 min)
Drama / komedija

Winfried, učitelj glazbe vrlo sklon šali, ne vidi često svoju zaposlenu kćer Ines. Nakon što mu umre pas, odlučuje je iznenaditi posjetom u Bukureštu, gdje Ines radi na važnom projektu kao korporativni strateg. Umjesto da se najavi, šaljivdžija Winfried iznenadi je u tvrtki i izluđuje jeftinim šalama. Otac i kći dogovore se da to mora prestati, pa se Winfried vraća u Njemačku. Tamo stvara svoj slatkorječivi alter ego po imenu Toni Erdmann. Prerušen u odrpano odijelo, neobičnu periku te još neobičnije zube, Toni upada u Inesin poslovni život, predstavljajući se kao life coach njezina direktora. Kao Toni, Winfried je čvršći i ne povlači se, što je izazov za Ines. Što su agresivniji, to postaju bliži jedno drugome. 

http://www.discoveryfilm.hr/hr/film/info/1237


15.11.2018. – 17:45 h
„Kruh naš svagdašnji“(Nikolaus Geyrhalter, 2012., 93 min)
Dokumentarni film

Film se osvrće na masovnu proizvodnju živežnih namirnica. Nema uobičajenog pripovjedača ili naznake mjesta, pa film tako prepušta ocjenjivanje viđenog gledatelju.

Bez komentara prikazuju se snimke od uzgoja do klanja životinja te one o industrijskoj sadnji i berbi voća i povrća. Film posebno obraća pozornost na prekomjernu upotrebu pesticida i postupanje sa životinjama kao robom.

http://www.discoveryfilm.hr/hr/film/info/557


16.11.2018. – 19:15 h
„Divlji miš“(Josef Hader, 2017., 103 min)
Drama / triler

Georg, etablirani glazbeni kritičar, desetljećima već piše feljtone za jedne bečke novine.  No, zbog mjera štednje, glavni mu urednik iznenada daje otkaz. Svojoj mlađoj ženi Johanni, opsjednutoj začećem, prešućuje izbacivanje s posla te smišlja osvetu protiv svog bivšeg šefa. Ubrzo mu građanski život sasvim izmiče kontroli….

http://www.discoveryfilm.hr/hr/film/info/628