Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Arno Geiger – Pod zmajevom stijenom

“Knjiga je najučinkovitije oružje protiv netrpeljivosti i neznanja.” Lyndon Baines Johnson

Veit Kolbe mladi je njemački vojnik koji nakon ranjavanja u Rusiji odlazi na dopust u Mjesečevo Jezero u podnožju planine Drachenwand – Zmajeve stijene. Dok saveznički avioni svakodnevno bombardiraju neprijateljske gradove, bolno svjestan izgubljene mladosti i apsurdnosti rata, Veit liječi svoje rane i traume, našavši potporu u prijateljstvu s Margot koje ubrzo prerasta u ljubav. U dnevničkim zapisima Veitove se noćne more i strahovi od ponovna poziva na ratište izmjenjuju s događajima u malome mjestu, gdje ozračje kraja rata sve više ostavlja traga na njegovim stanovnicima.

Ovaj izvanredni roman o mračnu razdoblju Drugoga svjetskog rata kritičari su dočekali s oduševljenjem, ističući Geigerov pripovjedački stil i umijeće da na nov način donese priču o malom čovjeku kombinirajući arhivske dokumente i spisateljsku imaginaciju.

Prevoditeljica romana je Helen Sinković.

Čitanje uzorka: Arno Geiger – Pod zmajevom stijenom

Arno Geiger austrijski je romanopisac, rođen 1968. godine. Studirao je njemački jezik, povijest i komparativnu književnost u Innsbrucku i Beču. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj spisateljski rad, među kojima se ističu Nagrada Deutscher Buchpreis (2005.), Nagrada Hölderlin (2011.), Nagrada Alemannischer (2017.), Nagrada Joseph-Breitbach (2018.) i Nagrada Grada Bremena za roman “Pod Zmajevom stijenom”. Živi u Wolfurtu i Beču.

https://www.oceanmore.hr/index.php?opt=shop&act=show&id=161&lang=hr