Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Karl-Markus Gauß – Avanturističko putovanje kroz moje sobe

„Knjige su kompasi, teleskopi, sekstanti karte, koje su drugi ljudi pripremili da nam pomognu ploviti po opasnim morima ljudskog života.“ Joan Lippman

U neobičnom putopisu Karl-Markus Gauß, znameniti erudit, putnik i kartograf rubova Europe, traga za istinama velikog svijeta koje se kriju u malom, u predmetima koji naseljavaju sobe njegova stana. Radni stol, nož za otvaranje pisama, šalice-suveniri, knjige, slike na zidovima, bakina rukom pisana kuharica, stari kovčeg ispunjen nedovršenim rukopisima — carstvo je predmeta koji pokreću misli, a misli nezaustavljivo prekoračuju granice vremena i prostora osvjetljujući živote znamenitih i nevidljivih, suputnika iz knjiga, povijesti i suvremenosti.

Prevoditelj romana je Milan Soklić.

Čitanje uzorka: Avanturističko putovanje kroz moje sobe

Karl-Markus Gauß rođen je u Salzburgu 1954. u obitelji Podunavskih Švaba. Cijeli život živi i radi u Salzburgu. Izdavač je i glavni urednik uglednog časopisa Literatur und Kritik. Do sada je objavio dvadeset i pet knjiga, eseja, putopisa, reportaža i kritika.

Dobitnik je ovogodišnje Leipziške nagrade za europsko razumijevanje za svoj roman „Die unaufhörliche Wanderung: Reportagen“ („Neprestano pješačenje: Reportaže“) koja mu se dodijelila 16. ožujka. Roman sadrži tankoćutne priče o posebnim mjestima i ljudima u Europi.

Izdavačka kuća Fraktura objavila je i sljedeće naslove Karl-Markusa Gaußa: „Europljani u izumiranju“, „Oči Zagreba“, „U šumi prijestolnica“, „Europa – Neotkriveni kontinent“ te „Avanturističko putovanje kroz moje sobe“ koje ovdje predstavljamo!

https://fraktura.hr/avanturisticko-putovanje-kroz-moje-sobe.html