Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Laura Freudenthaler – Kraljica šuti

„Zašto je dobro čitati … Čitanje pomaže razviti bolju koncentraciju!“

Fanny, „kraljica“, žena je snažno pogođena sudbinom, koja svoje večeri provodi sama, a o svemu iz prošlosti šuti. I dnevnik koji je dobila na poklon od unuke ostavlja netaknutim na noćnom ormariću, umjesto da ga ispuni tragičnim pričama o proživljenome. No u dnevnom snatrenju i besanim noćima ne može se othrvati sjećanjima, pa joj tako cijeli život u uskovitlanim slikama prolazi pred očima: od djetinjstva na obiteljskom imanju u tridesetim godinama sve do smrti koja joj se bliži.

Laura Freudenthaler zadivljuje svojim istančanim osjećajem za atmosferu i emocije. Njezin pomno biran jezik i način pripovijedanja na zapanjujući način povezuju opažanje, sjećanje i ponovno proživljavanje.

Čitanje uzorka: Laura Freudenthaler – Kraljica šuti

Laura Freudenthaler rođena je 1984. u Salzburgu. Završila je studij germanistike i filozofije te rodne studije. Živi u Beču. Godine 2014. objavila je svoju prvu zbirku kratkih priča “Madeleineina lubanja” (Der Schädel der Madeleine). Za roman objavljen 2017., “Kraljica šuti” (Die Königin schweigt), nagrađena je nagradom „Förderpreis zum Bremer Literaturpreis“ 2018., a roman je iste godine dobio i pohvalu za najbolji njemački debitantski roman na „Festival du Premier Roman“ u Chambéryju. 2019. objavila je roman “Priča o duhovima” (Geistergeschichte) za koji je iste godine dobila Nagradu Europske unije za književnost.

Roman je prevela Vanda Kušpilić.

http://www.sandorf.hr/bloglist.php?s_keyword=kraljica+%C5%A1uti

AKF književni klub: Laura Freudenthaler – Kraljica šuti
© Sandorf