Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Linda Stift – Volovska glad

„Zašto je dobro čitati … Naučit ćete nove riječi!“

Pred izlogom slastičarnice mlada žena upoznaje stariju gospođu koja joj ponudi da podijele kuglof. Prihvaća taj prijedlog, ni sama ne znajući zašto. Starija gospođa, frizurom i odjećom nalik carici Sisi, živi sa sluškinjom Idom u stanu punom skurilnih predmeta iz nekih prošlih vremena. Ona nastavlja pozivati mladu ženu na druženja i gozbe, njihovi naizgled bezazleni posjeti muzejima pokazuju se kao minuciozno planirani pljačkaški pohodi na kojima priskrbljuju nove eksponate, poput caričine šprice za kokain.

Kada se to pokaže potrebnim, gospođe ne prezaju ni od upotrebe eksploziva. Mlada žena već je odavno postala suučesnica u zločinu, i već je odavno ponovno opsjeda i ovisnost o jelu, „volovska glad“, za koju je vjerovala da ju je prevladala.

Čitanje uzorka: Volovska glad – Linda Stift

Linda Stift rođena je 1969. u južnoj Štajerskoj. Završila je studij germanistike i živi u Beču kao slobodna spisateljica. Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija. Njezin debitantski roman „Kingpeng“ (2005.) privukao je veliku pozornost kritike i publike, roman „Stierhunger“ uslijedio je 2007. godine, a 2011. godine roman „Kein einziger Tag“ u nakladi izdavačke kuće Deuticke.

Prijevod s njemačkoga potpisuje Vedrana Gnjidić.

Inače, Linda Stift 4. i 5. svibnja gostuje u Splitu pa ju imate priliku upoznati uživo!

https://www.leykam-international.hr/publikacija.php?id=241

AKF književni klub: Linda Stift – Volovska glad
© Leykam International