Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Monika Helfer – Jadnici

„Sve sretne obitelji su slične jedna drugoj; svaka nesretna obitelj je nesretna na svoj način.“

Novi roman Monike Helfer „Jadnici“ živopisan je portret jedne žene (autoričine bake) s početka 20. stoljeća i ujedno dirljiva priča o podrijetlu vlastite obitelji.

Josef i Maria Moosbrugger žive sa svojom brojnom djecom na periferiji austrijskoga planinskog sela. Oni su jadnici, sirotinja, polusvijet, na dnu društvene ljestvice. Vrijeme je Prvoga svjetskog rata i Josef biva unovačen. Maria i djeca ostaju sami i ovisni o zaštiti gradonačelnika dvojbena morala. Istodobno u njihov kraj iz Hannovera dolazi Georg, koji nije samo naočit i govori uglađenim književnim jezikom, već jednoga dana pokuca i na vrata lijepe Marije …

Čitanje uzorka: Monika Helfer – Jadnici

Monika Helfer, rođena 1947. u mjestu Au u Bregenzerwaldu, živi kao spisateljica u Vorarlbergu sa svojom obitelji. Objavila je brojne romane, kratke priče i knjige za djecu. Za svoj rad nagrađena je među ostalim stipendijom Roberta Musila, Austrijskom počasnom nagradom za književnost, Književnom nagradom grada Solothurna i odlikovanjem Johanna Petera Hebela. Roman „Jadnici“ (Die Bagage) objavljen je 2020. godine.

Roman je preveo Igor Crnković.

https://www.leykam-international.hr/publikacija.php?id=261

AKF književni klub: Monika Helfer – Jadnici
© Leykam International