Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

AKF književni klub: Robert Seethaler – Čitav jedan život

“Knjige su najtiši i najtrajniji prijatelji; one su najpristupačniji savjetnici i najstrpljiviji učitelji.” Charles William Eliot

Čitav jedan život prati sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20. stoljeća. U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na pošumljenoj visoravni kraj sela. Kad Marie nenadano nastrada u lavini, Andreas ostaje slomljena srca. Napušta planinsku idilu i odlazi se boriti u Drugome svjetskom ratu. Po povratku iz zarobljeništva na Kavkazu otkriva kako je suvremeni način življenja stigao i u njegov rodni kraj. Ovaj ganutljiv i sažet roman zadobio je naklonost brojnih čitatelja jer je od naizgled običnih trenutaka stvorio čitav jedan život.

Čitanje uzorka: Čitav jedan život – Robert Seethaler

Robert Seethaler rođen je 1966. u Beču i nagrađivani je austrijski scenarist, glumac i romanopisac koji živi u Berlinu. Završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Njegovi romani Trafikant (2012.) i Čitav jedan život (2014.) naišli su na veliko odobravanje publike i postali bestseleri. Njegov roman Čitav jedan život (2014.) prodan je u preko 200.000 primjeraka samo u Njemačkoj.

Roman je prevela Željka Gorički.

https://www.oceanmore.hr/index.php?opt=shop&act=show&id=23&lang=hr