Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Animafest 2023.: Gdje živim

Austrija / 2022. / 11′ 0”

U filmu „Gdje živim” Susi Jirkuff istražuje nagli nestanak osobe, ne samo narativno, nego i vizualno, sliku po sliku. Na samom početku protagonistica kaže, „Od jučer živim kat ispod.” No nitko oko nje ne reagira na ovu nesvakidašnju situaciju. U filmu, nastalom prema priči Ilse Aichinger (1921.-2016.), dijelovi kuće razvijaju neki svoj život. Uz rukohvat i tapete, čak su i bijele podloge za crtanje zahvaćene: potezi ugljenom Susi Jirkuff i ugljena prašina iz teksta Ilse Aichinger boje ih u sivo (naposljetku, ugljen se i čuva u podrumu gdje glas pripovjedačice na kraju i završi). (Andreas Dittrich)

Film se natječe u Velikom natjecanju kratkometražnog filma, a scenarij je napisan prema priči Ilse Aichinger uz ljubaznost S. Fischer Verlaga.

Nakon projekcije 5.6. slijedi razgovor s autorima u kojem će sudjelovati i Susanne Jirkuff, a ujedno će i materijali iz procesa nastanka filma biti izloženi na grupnoj izložbi „Behind the Scenes“ koja će biti postavljena u Galeriji SC od 5. do 10. lipnja.

Susanne Jirkuff (Beč) je umjetnica koja se pretežno bavi crtežom, animacijom i instalacijom. Izlagala je međunarodno, prikazivala videoradove na filmskim festivalima diljem svijeta, primjerice European Media Art Festival, Media Art Friesland, Tricky Women u Beču, Kasseler Dokumentarfilm & Videofest, filmski festival u Rotterdamu i drugi.

http://animafest.hr/hr/2023/film/read/where_i_live