Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Audioart Festival: Irene Kepl i Zahra Mani

‘Impronedjeljci / Impromondays’ (serial slobodno improvizirane, eksperimentalne i kreativne glazbe) predstavit će u okviru Audioart festivala

Ad hoc Audioart Impro Quintet

Irene Kepl – violina /A/

Zahra Mani – klavijature, elektronika /A/

Jasna Jovičević – alt sax

Dani Bošnjak – flauta

Damir P. Kafka – sopran sax, klavijature

Višestruko nagrađivana violinistica i skladateljica Irene Kepl studirala je klasičnu violinu, jazz i improvizaciju, a otad se ponajprije bavi suvremenom glazbom, slobodnom improvizacijom i jazzom. Zajednički nazivnik njezina glazbenog i skladateljskog rada nije nužno neko pojedinačno stilsko ograničenje, nego više beskompromisno zaoštravanje odgovarajućih karakteristika komada u izboru notacije, gustoće kompozicije i tretmana ritma i tonaliteta. Irene Kepl rođena je 1982. u Linzu, a živi u Beču.

Glazbenica i skladateljica Zahra Mani potječe iz Velike Britanije (London)  i Pakistana (Rawalpindi), a živi u Austriji. U svojem radu bavi se međuprostorima i svira više instrumenata poput klavira, gitare i kontrabasa, ali i elektroničke matrice koje je razvila zajedno sa Stephenom Mooreom (SAD) kako bi primijenila kompleksan arhiv zvukova iz studijskih snimaka i snimki iz otvorenog prostora za svoje kompozicije, instalacije i nastupe uživo. Studirala je njemački i filozofiju u Beču te interdisciplinarnu glazbu i kompoziciju u SAD-u.

‘Impronedjeljke / Impromondays’ organizira umjetnička organizacija Cargo iz Zagreba, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Zagreb, Austrijskog kulturnog foruma i Ministarstva kulture RH.

Ulaz je besplatan!

http://www.irenekepl.at/

https://www.zahramani.com/

https://audioartfestival.eu/