Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

DOKUart: Živjeti zajedno

Austrija, 2022., 90 min

Redatelj i scenarist: Thomas Fürhapter
Snimatelji: Judith Benedikt, Thomas Fürhapter, Klemens Koscher
Montaža: Dieter Pichler, Thomas Fürhapter, Philipp Mayer
Producenti: Thomas Fürhapter, Ralph Wieser
Produkcija: Mischief Filmproduktion, Electric Shadows Laufbilderzeugungsanstalt

Kako se kultura Beča prenosi migrantima? Kako migranti percipiraju Beč?

Koje im se informacije i kulturne vrijednosti prenose na integracijskim tečajevima, a koje ne? Novi dokumentarac etabliranog austrijskog redatelja Thomasa Fürhaptera prati migrante iz različitih zemalja tijekom njihovih prvih dana u Beču. Rabeći jednostavan, a moćan filmski jezik, redatelj gledatelje suočava s nerijetko teškim i neugodnim temama te istovremeno pruža duboko kulturno iskustvo koje ruši stereotipe.

Na festivalu DOKUart prisutan će biti distributer filma Dietmar Schwärzler (Sixpack Film), koji će odgovarati na pitanja publike uz moderaciju programske direktorice festivala Rade Šešić.

O redatelju:

Thomas Fürhapter rođen je 1971. godine u Beču. Studirao je psihologiju na Sveučilištu u Salzburgu i filozofiju na Sveučilištu u Beču. Njegov kratki filmski esej Žuta bez zebre (Das Gelb ohne Zebra, 2004.) i dokumentarni film Michael Berger: Jedna histerija (Michael Berger: Eine Hysterie, 2010.) prikazivani su na festivalima dokumentarnog filma u Leipzigu, Marseilleu, Kasselu i Parizu. Potonji je osvojio posebno priznanje za srednjometražni dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi. Živjeti zajedno njegovo je peto filmsko ostvarenje.

Festivali i nagrade:

Festival austrijskog filma Diagonale 2022. – Nagrada za najbolju kameru; Sarajevo Film Festival 2022.; Festival dokumentarnog filma u Münchenu 2022. – Nagrada za najbolji dokumentarni film na njemačkom jeziku

https://dokuart.hr/

https://sixpackfilm.com/de/catalogue/2798/