Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Dominik Barta u „Bečkoj kavani“

Dominik Barta rođen je 1982 u Gornjoj Austriji, a studirao je u Beču, Bonnu i Firenci. 2009. godine osvojio je nagradu ZEIT u natjecanju za eseje, a 2017. godine je pak osvojio književnu nagradu Ö1.

2020. izdan je njegov debitantski roman „Vom Land“ – Sa sela u hrvatskom prijevodu Igora Crnkovića – u kojem autor, koji je i sam odrastao na selu, na upečatljiv način priča o odbijanju daljnjeg funkcioniranja jedne seljakinje te time povezanim obiteljskim raspadu i seoskim problemima.

U svom drugom romanu „Tür an Tür“ (2022.) Barta pomoću višeslojnih priča piše o životu u gradu, ali i o identitetu i samoći te toleranciji i solidarnosti. 

Dominik Barta trenutno živi u Beču i predaje njemački kao strani jezik na Campus Wien, te povijest psihologije na Sveučilištu u Beču. Upoznajte ovog neobičnog autora koji će predstaviti svoje romane u okviru književnog eventa u organizaciji udruge SpLitera. Oba romana izdana su od izdavačke kuće Leykam International, a hrvatske prijevode potpisuje Igor Crnković.

Vilma Benković će moderirati razgovore s autorom, a Stjepanka Pranjković preuzet će prijevod istih.

https://www.hanser-literaturverlage.de/autor/dominik-barta/

https://www.splitera.eu/

Dominik Barta u „Bečkoj kavani“
© Leonhard Hilzensauer