Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
predavanje

Dr. Judith Platter: Inklusion – Barrierefreiheit in Lernumgebungen

Godišnji skup Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika održava se na temu: “Heterogene skupine: potencijali i izazovi. Nastava njemačkog jezika u rasponu od inkluzije do poticanja nadarenih”, a sa Sveučilišta u Beču u Osijek stiže dr. sc. Judith Platter koja će tom prigodom održati predavanje 20.10. u 18:45.

Nastava njemačkog jezika suočena je s različitim izazovima kada je riječ o radu s heterogenim skupinama učenika. One često uključuju učenike s različitim jezičnim predznanjem, sposobnostima i potrebama. Kako bi se postigao uspjeh u takvim raznolikim okruženjima, nastavnici bi trebali prepoznati potencijale i izazove te prilagoditi svoj pristup da bi zadovoljili potrebe svakog učenika. Jedan od ključnih izazova u radu s heterogenim skupinama jest individualizacija nastave.

© Jutta Grassl

Uz izlaganje, dr. sc. Platter u okviru skupa vodi i dvije radionice o komunikaciji bez barijera: “Leichte/Einfache Sprache – Grundlagen, Tools, Anwendung” 21.10. u 10:00 te “Strategien im Umgang mit Lernenden und Sinnesbarrieren, Schwerpunkt Audiodeskription / Schriftdolmetschen” 22.10. u 12:00.

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoge jezika i ove godine organizira svoj godišnji skup u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe-Institutom Kroatien te Austrijskim kulturnim forumom Zagreb.

https://www.kdv.hr/

Program skupa možete preuzeti ovdje.

Dr. Judith Platter: Inklusion – Barrierefreiheit in Lernumgebungen