Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Erwin Wurm: The Show

Erwin Wurm, jedan od najuspješnijih svjetskih suvremenih umjetnika, redefinirao je odnos skulpture i ljudi. Polazni materijali za njegov rad često su predmeti za svakodnevnu upotrebu koji obično nisu dodijeljeni umjetnosti. Tematizirajući i iskrivljujući modu, oglašavanje, konzumerizam, pretilost i svakodnevne scene, Erwin Wurm pogađa živac našeg vremena i daje neobične uvide u bit čovječanstva i funkcioniranje našeg društva.

Neka od njegovih poznatih djela sada se po prvi puta predstavljaju u Zagrebu, uključujući Narrow House s kojom je 2011. bio predstavljen na 54. bijenalu umjetnosti u Veneciji. Posjetite i njegovu skulpturu u centru Zagreba!

Glazbeni program otvorenja

ATZUR je bečki sastav koji od 2019. čine španjolska pijanistica i pjevačica Patricia i austrijsko-iranski bubnjar Paul. Minimalističkim postavom (klavir, analogna klavijatura i akustični bubnjevi) prenose širok spektar emocija i stvaraju iznimno složen glazbeni svemir. Bend se može opisati kao sretan spoj stilova Florence + The Machine i Woodkida, s obzirom da njegova glazba živi u dvama svjetovima, od kojih je jedan sirov, neposredan i pankerski, a drugi zanesen, apstraktan i blizak izričaju pop-glazbe. Klavijatura i bubnjevi povezuju ta dva svijeta: ranjivu, ali samouvjerenu glavu, osjećaje i misli te uzbudljivu i hipnotičnu tjelesnost i ritmičnost. Nikada ne znate koja strana prevladava i u koji će svijet povesti slušateljice i slušatelje.

Titus Probst je umjetnik s mnogo lica poznat kao posljednji plejboj na sceni. Od glazbe do glume, ostavio je traga u cijeloj Austriji. Rodom iz Graza, kao glazbenik koji utjelovljuje brojne persone nastupao je u nizu barova i klubova. Energičnim zvukom dancea očarava svoju publiku u ulozi Synthe Kurta, a prtljažnik mu je pun analognih klavijatura.

Izložbu su omogućili: Turistička zajednica Grada Zagreb, Styria Media Group AG, Erste banka, Stadt Wien, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Gebrüder Weiss i Maistra .

https://www.erwinwurm.at/artworks.html
http://www.lauba.hr/