Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

EUROPA, NEOTKRIVENI KONTINENT Sedam putovanja s fotografijama Kurta Kaindla

Karl Markus Gauß

Moderator: Seid Serdarević

Zaputiti se s Karl-Markusom Gaußom na putovanje Europom jedinstven je doživljaj, ne samo jer je autor jedan od najboljih svjetskih esejista i putopisaca, već i zato što otkrivamo skrivene kutke svoga, navodno itekako istraženoga kontinenta. Krećući se prostranstvima prije svega središnje i istočne Europe, autor pronalazi zajednice koje čuvaju neko drugo vrijeme, koje nam pokazuju kako je i koliko Europa raznolika i zašto je to čini jedinstvenom.
Putujući Europom,Karl-Markus Gauß približava nam naše susjede,one od kojih okrećemo glavu ili one za koje i ne znamo dapostoje.  Europa – neotkriveni kontinent studije su o životu, itekako potrebne u vrijeme netolerancije, podizanja novih zidovai straha.

Karl-Markus Gauß rođen je u Salzburgu gdje i danas živi kao autor i izdavač časopisa Literatur und Kritik. Njegove su knjige prevedene na brojne jezike, a među knjigama koje je dosad objavio ističu se Uništenje Srednje Europe (1991.), Europski abecedarij (1997.), Sa mnom, bez mene (2002.) i druge. Knjiga Europljani u izumiranju dobila je Nagradu Albert Goldstein Austrijskog kulturnog foruma za promicanje suvremene austrijske književnosti u Hrvatskoj. 

www.fraktura.hr