Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Festival slikovnica: Judith Auer

Festival slikovnica u Osijeku postoji od 2015. godine, a organizira se u suradnji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i lokalnih kulturnih institucija. Program festivala nudi događanja za djecu i odrasle, izložbe ilustracija renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, predstavljanja dječjih knjiga, razgovore s ilustratorima i autorima te radionice i performanse.

Na poziv Austrijskog kulturnog foruma Zagreb na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će austrijska ilustratorica i likovna pedagoginja Judith Auer. Umjetnica će na kreativnoj radionici uz video predstaviti svoje zanimanje, opisati proces nastanka slikovnice te odvesti sudionike u svijet mašte. No neće sve ostati samo na riječima – vođeni Judithinim uputama, posjetitelji će moći izraditi pop-up kartu. Prijave na radionicu moguće su putem sljedeće poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbhSK_Ll5YdUJKDpwBRRVC8mERRKkS-QF_DYFpKPiNewY1rA/viewform?pli=1

Judith Auer rođena je 1991. g. u Halleinu kod Salzburga. Studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču, nakon čega je završila diplomski studij ilustracije u Italiji. Od 2018. g. predaje na Umjetničkom sveučilištu u Linzu kao lektorica i radi kao ilustratorica knjiga.

https://judith-auer.com