Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
performans

Festival Smoqua: B(l)oody Creatures

B(l)oody Creatures je interdisciplinaran performans osmišljen kao putovanje u prošlost i sadašnjost koje propituje seksualnost i nasilje, ljubav i društvo te krv i tabue. „Feminizam je kolektivna pustolovina. Revolucija koja je već počela. On je jedna vizija svijeta i jedan odabir“, napisala je Virginie Despentes u „Teoriji King Konga“, jednom od umjetničkih djela koje je nadahnulo autorice i autore performansa.

Nakon performansa slijedi razgovor s umjetnicom Nur G. Villarroya (Kulturverein Spätschicht).

Nur G. Villarroya (1988., Barcelona) je nebinarna plesačica i performerica s 15 godina profesionalnog međunarodnog iskustva, koja je s pohvalama diplomirala na Kraljevskoj plesnoj akademiji u Londonu, a 2019./2020. bila ovjenčana nagradom plesačice godine u Landestheateru u Linzu. Trenutačno je slobodna performerica, nastavnica joge i fitoterapeutkinja. Njezin se rad fokusira na „terapetske performativne umjetnosti“ kao metafizički način izvođenja i doživljavanja umjetnosti.

Kulturverein Spätschicht pruža platformu kreativnim ljudima da se povežu i podijele svoju viziju te rade zajedno. Smješten je u Linzu i djeluje kao organizam koji raste i nastoji doprinijeti kulturnoj i umjetničkoj raznolikosti.

Kanal Kulturvereina Spätschicht na YouTubeu

Festival Smoqua