Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Festival svjetske književnosti: Karl-Markus Gauß

Bogatstvo svijeta krije se u stvarima iz svakodnevice: krevetu, radnom stolu, bakinoj rukom pisanoj kuharici, starome prekomorskom koferu sa željeznim bravicama ili otvaraču pisama koji je pripadao moravskom industrijalcu – sve to pripovijeda o hrabrim i neobičnim ljudima, o udaljenim regijama, nepoznatim nacionalnostima i osobnim strastima.

Pustolovine mnogi traže u dalekom svijetu, no Karl-Markus Gauß pronalazi ih u neposrednoj blizini: u carstvu predmeta. U svojem romanu „Avanturističko putovanje kroz moje sobe“ vodi nas na pametnu, šarmantnu, zabavnu i poučnu ekspediciju različitim vremenima i udaljenim zemljama, kao i u nepoznato područje privatnoga.

Gauß je rođen 1954. g. u Salzburgu, gdje danas živi kao autor i izdavač časopisa „Literatur und Kritik“. Njegove su knjige prevedene na brojne jezike i često nagrađivane, među ostalim Nagradom Charlesa Veillona, Austrijskom umjetničkom nagradom za književnost, Nagradom Johanna Heinricha Mercka, Nagradom Jeana Améryja, a nedavno i Lajpciškom nagradom za europsko razumijevanje.

Hrvatska je verzija romana „Avanturistička putovanja kroz moje sobe“ izašla 2021. u izdanju Frakture, a preveo ju je Milan Soklić.

Ove je godine Karl-Markus Gauß gost na Festivalu svjetske literature te će u sklopu programa „Dvostruki portret“ predstaviti svoje djelo, a pozornicu će pri tome podijeliti s hrvatskom spisateljicom Nadom Gašić. Književna kritičarka Marija Ott Franolić vodit će razgovor.

Dođite na ovaj jedinstven događaj i pođite na putovanje zajedno s autorom!

https://www.hanser-literaturverlage.de/buch/abenteuerliche-reise-durch-mein-zimmer/978-3-552-05923-8/

https://fraktura.hr/

Festival svjetske književnosti: Karl-Markus Gauß
© Fraktura