Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
teatar

Festival TranziT: „moramo živjeti s tim”

Umjetnički izvedbeni projekt “moramo živjeti s tim” austrijskih umjetnika Eve Hofer i Johannesa Schrettle u sklopu 3. izdanja festivala TranziT – europski festival suvremenih kazališnih praksi realiziran je kroz dvije faze. Prvi dio realizirao se kao istraživački lab u srpnju 2022. g. pod vodstvom Eve Hofer, stručnjakinje u improvizacijskom kazalištu i umjetnice snažne autorske poetike i s iskustvom angažiranja neprofesionalaca u kreativni proces i izvedbu. U suradnji s izabranim neprofesionalcima vodila je trodnevni proces razgovora, pisanja i improvizacija, što je rezultiralo prilagođenom verzijom već postojećeg originalnog teksta.

Nakon toga uslijedio je rad na tekstu (Johannes Schrettle) i prijevodu (Ivana Peranić) u Grazu i Rijeci nakon čega slijede izvedbe u sklopu festivala TranziT u produkciji KRILA.

Tematski projekt istražuje trenutno stanje u društvu, progovara o suočavanju sa “sada i ovdje”. Strah od kolapsa često je zakopano traumatično sjećanje. Strašne fantazije i izgubljene nade pretvaraju se u poetski scenski tekst koji se izvodi na pozornici.

Politička povijest stvara napetost koja se ne može tako lako otpustiti, ali se može izraziti riječima, pokretima i scenama. Tako možemo živjeti s tim.

Koncept: Christina Lederhaas, Eva Hofer i Johannes Schrettle

Režija: Eva Hofer

Izvođači: Anamaria Drezga, Ivo Grubiša, Jana Kacar, Duje Katalinić, Rozmari Marjan

www.krila.org

https://www.theater-im-bahnhof.com/de/production/wir-werden-damit-leben-muessen