Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Gertraud Klemm: Hippocampus

Svoju namjeru da jednom napiše knjigu o starijoj ženi i mlađem muškarcu spisateljica Gertraud Klemm ispunila je romanom „Hippocampus“. Klemmin buntovni društveni roman bavi se ne samo umjetničkom i književnom industrijom sa svim njezinim očitim i često lošim mehanizmima. Riječ je o puno više: ljutnji i bijesu, jednom odnosno dva života žena i kontroverznim slikama muškaraca, seksizmu i patrijarhatu, religiji i feminizmu.

Klemm je rođena u Beču 1971. g., završila je studij biologije i radila kao stručna ocjenjivačica za Grad Beč. Od 2006. g. slobodna je spisateljica. Sa svojim romanom “Aberland” bila je long listi za Njemačku književnu nagradu 2015. g. Uslijedile su brojne nagrade i stipendije, uključujući Bečku stipendiju za književnost i nagradu publike na natjecanju za nagradu Bachmann 2014. g.

Roman “Hipokampus” ove je godine objavila nakladnička kuća HENA COM, a na hrvatski ga je prevela Stjepanka Pranjković.

Austrijski kulturni forum sa zadovoljstvom prvi put u Hrvatskoj predstavlja Gertraud Klemm i njezinu izvanrednu knjigu zajedno s izdavačem HENA COM!

Promocija knjige održat će se na hrvatskom jeziku.

Daljnja predstavljanja knjige u Zadru i Rijeci:

Zadar 13.10.: https://kulturforum-zagreb.org/event/gertraud-klemm-hippocampus-2/

Rijeka 14.10.: https://kulturforum-zagreb.org/event/smoqua-festival-queer-i-feministicke-kulture-gertraud-klemm-hippocampus/

http://www.gertraudklemm.at/htmlgk/aktuell.html

https://hena-com.hr/

https://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72