Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Glowing Globe: Artificial Art Alienated

Hanns Holger Rutz & Nayari Castillo: „Aleatorium“

Kustosice: Ingeborg Fülepp, Dijana Protić

Program

22.09. – Galerija Kortil, HKD – otvorenje 19:00

Trajanje izložbe 23.09. – 7.10.

23.09.

Simpozij 10:00 – 16:00, Sveučilište u Rijeci

Audio-vizualni performans, Astronomski centar, 20:00

Prikazivanja filmova, Planetarijum, 21:00

24.09 – Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilište u Rijeci, artists talk, 11:00

Pod pojmom medijske umjetnosti dugo se podrazumijevala video umjetnost, video instalacije, interaktivna umjetnost, zvučna umjetnost. Tijekom posljednjih 20 godina medijska se umjetnost širila u raznim digitalnim tehnologijama. Digitalno kodiranje preuzelo je mnoge važne segmente suvremene umjetnosti te programi umjetne inteligencije, računalne igre, virtualna i augmentativna stvarnost postaju trend mnogih umjetnika.

Manifestacija Glowing Globe izložbom u galeriji KORTIL, simpozijom na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, projekcijama i audio-vizualnim performansima u Astronomskom centru te razgovorima umjetnika na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci ima za cilj predstaviti javnosti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena širenja umjetnog života u velikom broju umjetnina. Teoretičari, povjesničari i filozofi dat će svoje uvide u novu estetiku i fenomenologiju.

Umjetnici iz Graza Nayarí Castillo i Hanns Holger Rutz predstavit će svoj novi rad koji u istraživačkoj instalaciji objedinjuje pronađene predmete, keramičke fragmente, ruke robota, zvuk, svjetlo i prostorni tekst.

https://cim.apuri.hr/

https://reagenz.at/detail/aleatorium/

Glowing Globe: Artificial Art Alienated
© Aleatorium