Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
prezentacija

Glowing Globe: Prezentacija videoigara s Future Jama 2023.

FutureJam je projekt Croatian Game Development Alliancea (CGDA) i Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu (AKF) čiji je cilj adresiranje nekih od najvećih izazova sutrašnjice putem umjetničkog medija videoigre. Trinaest sudionika okupilo se u inkubatoru PISMO u Novskoj 18. ožujka 2023., gdje su pod mentorstvom bečkog dizajnera videoigara Georga Hobmeiera (Causa Creations), Aleksandra Gavrilovića (CGDA, Gamechuck) i Dominika Cvetkovskog (Hu-Iz-Vi) u 24 sata izradili demo-verzije novih igara za osobno računalo, mobilne uređaje i virtualnu stvarnost na temu „Budućnosti rada“.

Pobjedničke igre bit će predstavljene riječkoj publici u okviru festivala Glowing Globe, nastavno na projekciju filma Petre Mrše. Interaktivna prezentacija, tijekom koje će posjetitelji moći i sami zaigrati igre na laptopu, opremi za VR i mobilnom uređaju, bit će popraćena uvodnim izlaganjem Aleksandra Gavrilovića i nekih od autora igara. Publika može pokrenuti igre i unaprijed na vlastitim uređajima pomoću uputa navedenih na stranici Austrijskog kulturnog foruma.

Novopredstavljeni naslovi su: „Picket Line“ (Mihaela Sladović, Janko Sladović, Luka Ilić), igra posvećena štrajkaškoj borbi radnika u tvorničkom okruženju; „Daily Thread: The Sewing of Discontent“ (Blaž Rebernjak, Feđa Gavrilović, Aleksandar Gavrilović), igra u kojoj se igračica nalazi u položaju izrabljivane tekstilne radnice u 19-stoljetnom Manchesteru; „Sinder“ (Ariana Groznić, Zvonimir Barać), ironična inačica aplikacije Tinder u ulozi alata za sindikalno udruživanje te „Time to Captch-Up“ (Stefan Majnarić, Filip Đurđević i Borna Bošnjak), virtualna distopija u svijetu kojim vlada umjetna inteligencija.

https://cim.apuri.hr/en/exhibitions/glowing-globe-changes-and-challenges-rijeka-2023/

Glowing Globe: Prezentacija videoigara s Future Jama 2023.
© KF Zagreb