Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
radionica

Hannes Schweiger: Kulturno-refleksivno učenje u nastavi njemačkog kao stranog jezika. Koncepti, zadaće, materijali

Na ovoj radionici u organizaciji Austrijske knjižnice u Rijeci, prof. Schweiger se okreće pitanju toga kako se kulturna i društvena pitanja mogu učiniti predmetom nastave njemačkog kao stranog jezika. Kako se višeslojnost kulturnih pojava i društvena heterogenost standardnonjemačkog jezičnog područja može od početka približiti učenicima na ilustrativan i motivirajući način? Kako se može oblikovati nastava stranog jezika koja smjera k trajnom suočavanju s pripisanim klišejima i stereotipima? Kako se nastava koja je povezana s kulturnim sadržajem može usmjeriti na djelatan način orijentiran na proces, i to kako bi se učenici mogli radoznalo i otvoreno uputiti u potragu za novim pitanjima i gledištima?

Na temelju izabranih praktičnih primjera, radionica se posvećuje tim pitanjima i otvara raspravu o različitim zadaćama, kriterijima odabira materijala, kao i prijedlozima za didaktizaciju za kulturno-refleksivno učenje od početničke nastave do rada s naprednima.

Zainteresirani se za sudjelovanje na radionici mogu prijaviti znanstvenoj voditeljici Austrijske knjižnice u Rijeci, prof. dr. Aneti Stojić, i to na adresu elektroničke pošte: aneta.stojic@ffri.uniri.hr.

https://www.univie.ac.at/germanistik/hannes-schweiger/

Hannes Schweiger: Kulturno-refleksivno učenje u nastavi njemačkog kao stranog jezika. Koncepti, zadaće, materijali
© Pixabay