Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Human Rights Film Festival: Club Zero

(A, UK, D, F, DK 2023, 110 Min)

Glume: Mia Wasikowska, Sidse Babette Knudsen, Elsa Zylberstein, Lukas Turtur, Mathieu Demy, Amir El-Masry, Ksenia Devriendt, Luke Barker, Florence Baker, Samuel D Anderson, Gwen Currant

Režija: Jessica Hausner
Scenarij: Jessica Hausner, Geraldine Bajard
Kamera: Martin Gschlacht
Montaža: Karina Ressler
Producenti: Bruno Wagner, Philippe Bober, Mike Goodridge, Johannes Schubert
Produkcija: coop99 filmproduktion, Coproduction Office and Paloma Productions

Jessica Hausner oduvijek je imala smisao za upečatljive i dosljedne kompozicije slika. Tome je bio slučaj u filmovima „Hotel“ ili „Mali Joe“, a vrijedi i za rigorozno stilizirani „Club Zero“. Mia Wasikowska u njemu glumi gospođicu Novak, novu nastavnicu u jednoj engleskoj privatnoj školi koja svojim učenicama i učenicima želi približiti koncept „svjesne prehrane“. Polaganog jedenja, zalogaj po zalogaj, ne toliko obilno, a konačno i sve manje i manje. Dok situacija na taj način sve više izmiče kontroli, redateljica postavlja društveno kritična pitanja o potrošnji, sektaškim ekstremima i lošim prehrambenim navikama u ovoj jedinstveno iščašenoj satiri u maniri trilera. (Sascha Rettig)

Film je 2023. godine bio nominiran za Zlatnu palmu za najbolji naslov u Cannesu, a na Human Rights Film Festivalu održava se njegova hrvatska premijera.

https://humanrightsfestival.org/

https://filminstitut.at/filme/club-zero