Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Impromondays: Annette Giesriegl, Elisabeth Harnik & Tanja Feichtmair

Annette Giesriegl austrijska je vokalistica koja živi u Grazu. Obrazovanje je stekla u području jazz pjevanja, njezin se rad usredotočuje na improvizaciju i proširenje vokalnog zvučnog repertoara. Kao vokalna izvođačica bavi se raznim tehnikama pjevanja iz cijelog svijeta. Studirala je indijsko pjevanje u Londonu i elektronikom proširuje svoj vokalni materijal u odnosu na zvuk i virtuoznost.

Slobodna skladateljica i pijanistica Elisabeth Harnik rođena je u Grazu 1970. g. Najprije je studirala klasični klavir, a potom kompoziciju kod Beat Furrer na Sveučilištu umjetnosti u Grazu. Samostalno i u sastavu s uglednim suvremenim jazz glazbenicima nastupa širom svijeta od 1996. g. Pijanistika Harnikove doseže virtuoznu slobodoumnost i nudi harmonije koje su uvijek pomaknute u pravo vrijeme. Nedavno je bila skladateljica u rezidenciji IZZM -a u Ossiachu / Austrija i dobitnica SKE Publicity Awards 2017.

Saksofonistica i pijanistica Tanja Feichtmair rođena je u Linzu 1972. godine, a prve instrumentalne sate na blok flauti dobila je u dobi od 6 godina od Christine Wagner. 2001. dobila je nagradu za promicanje talenata od grada Linza, a 2003. stipendiju za promicanje umjetnosti iz gornje Austrije. Uslijedila su brojna izdanja CD -a – posljednji “Omnixus + Solo”, produkcija koju je Leo Recs objavio 2018., a koja dokumentira njezine solo aktivnosti i njezin kvartet sa Scottom Looneyjem, Hughom Livingstonom i Damonom Smithom. Feichtmair od 2004. živi i predaje u Ulrichsbergu.

http://www.annettegiesriegl.at/

http://elisabeth-harnik.at/

https://www.facebook.com/tanja.feichtmair