Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda

Austrijski kulturni forum u suradnji s Hrvatsko-austrijskom društvom Dubrovnik i nakladnikom Ogrankom Matice hrvatske u Rijeci  predstavlja monografiju „Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda“ autora dr. sc. Vinicija B. Lupisa.

Monografija „Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda“ predstavlja izvorni znanstveni doprinos autora u proučavanju povijesti hrvatskih obitelji na Jadranu, ali i pojedinih članova obitelji Lupis koji su se istaknuli na znanstvenom, kulturnom, političkom i tehničkom polju.

Autor dr. sc. Vinicije B. Lupis, voditelj Područnog centra Dubrovnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, nagrađen je 2022. g. Godišnjom nagradom Grada Rijeke za obimna istraživanja i objavu ove monografije.

Monografiju će predstaviti recenzentica dr. sc. Danka Radić, Ivona Smolčić iz Ogranka Matice Hrvatske u Rijeci i sam autor dr. sc. Vinicije B. Lupis. Razgovor će moderirati predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik Branka Martinović-Vuković.

http://dhk.hr/clanovi-drustva/detaljnije/b.-vinicije-lupis

https://www.matica.hr/ogranci/ogranak-matice-hrvatske-u-rijeci/izvjesca/

Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda
© Matica hrvatska - ogranak Rijeka