Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Jedan objekt(ivan) svijet – tri filma iz sixpacka

PRIKAZIVANJE FILMOVA
NOVI MATERIJALIZAM I SUVREMENE EKOLOGIJE

Kustos: Gerald Weber /A/

Distribucija: sixpackfilm

„Voda i raščišćavanje“, Siegfried Fruhauf,  2018, 5 min
Siegfried Fruhauf priziva ovoga puta duhove vodom, livadom i šumom. Samo se drvena kanta pritom puni vodom. Ali što zvecka na mrežnici ispred i između i iza nje, dok sve ispod i iznad prolazi, kako slika i zvuk ulaze u stravičnu, ambivalentnu vezu nabijenu neobično nadnaravnom energijom, dok je mozak očito prekomjerno izložen podražajima – to se zapravo može smatrati fascinantnim zapisom u vrlo osobnom horor podžanru ovog izvanrednog filmaša.

„Treba biti proživljeno jednom i odsanjano dva puta“, Rainer Kohlberger, 2019, 29 min
Filmovi Rainera Kohlbergera među najneobičnijim su u ponudi austrijske kinematografije. Mješavina tehnološke konceptualne umjetnosti i suludih izazova za ljudsku percepciju. Film započinje bijelom bukom i mehaničkom tutnjavom, sivim video snijegom i šarenim materijalnim oštećenjima, ljepotom elektromagnetskih smetnji i tako govori o nadolazećoj hegemoniji umjetne inteligencije, uma i tijela, električne energije i računala, duhovnosti i tehnologije. I osnovnim ljudskim narativima – ljubavi i strahu.

„Vanzemaljske ekologije (Retroflektori: astronaut, robot, vanzemaljac)“, Ralo Mayer, 2018, 43 min
Ralo Mayer kreće u svemir znanstvene fantastike kako bi otkrio kako se o ekologiji može razmišljati izvan našeg modernog razumijevanja prirode. Na temelju ovog i stvarnih znanstveno-fantastičnih eksperimenata poput Biosfere 2 započinje putovanje u 28 poglavlja, koristeći montažu igranog filma, televizije i samo-snimljenog materijala. Odlazi u svjetove izvanzemaljske prirode robotike i drugih oblika života s kojima ljudi imaju više posla nego što se u početku pretpostavljalo. Granice između prirode, tehnologije i kulture rasipavaju se do neprepoznatljivosti.

http://sivazona.hr/events/an-objective-world-three-sixpack-shorts

https://www.sixpackfilm.com/de/page/team/

https://www.sixpackfilm.com/de/catalogue/filmmaker/2913/

https://www.sixpackfilm.com/de/catalogue/filmmaker/5146/

https://www.sixpackfilm.com/de/catalogue/filmmaker/6159/