Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
predavanje

Julia Gaisbacher: One Day You Will Miss Me

Povjesničarka umjetnosti i umjetnica Julia Gaisbacher radi na razmeđi fotografije i arhitekture i u svom radu istražuje privatni prostor, javni prostor i privatna utočišta.

Od 2017. godine umjetnica u svom projektu „One Day You Will Miss Me” dokumentira i analizira urbanu transformaciju Beograda uslijed izgradnje luksuzne četvrti „Beograd na vodi” smještene na Savi i usred glavnog grada Srbije. Taj je investitorski projekt jedan od najvećih nekretninskih poduhvata u Europi.

Gaisbacher svoja zapažanja gradi na obilascima koje je provela na području gradilišta projekta „Beograd na vodi” i u njegovoj okolici. Ponavljajuće perspektive i pogledi čine promjene jasno vidljivima. Međutim, slike također odražavaju kolektivnu perspektivu onih koji se kreću gradom i onih koji ondje žive. Različite faze gradnje često omogućuju nove putove dok drugi nestaju i odjednom ih ograde čine nedostupnima. Svojim fotografskim radom Gaisbacher otvara vizualno polje kroz koje se može otkriti koji zajednički urbani prostori nestaju i koje nove prostore treba stvoriti, i to ne samo u Beogradu. U Uredu za fotografiju Julia Gaisbacher predstavit će 18. rujna svoju knjigu „One Day You Will Miss Me”, koju je Camera Austria objavila u lipnju.

http://www.juliagaisbacher.com/