Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

 Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pozivaju vas na seriju “Foruma petkom”, koji će se održati od 10.12.2021. do 21.1.2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu, kao i upoznavanja s iskustvima pokreta protiv klimatskih promjena u Austriji.

“Forumi petkom” održavaju se povodom izložbe “Barikadiranje ledenih ploča” austrijskog umjetnika Olivera Resslera koja uz potporu Austrijskog kulturnog foruma traje do 30.01.2022 u Muzeju suvremene umjetnosti. Sama izložba je odličan uvod u temu jer istražuje dubinu klimatske krize te nudi rješenja kroz djelovanje pokreta za klimatsku pravdu. Više o izložbi možete pročitati ovdje.

Nakon UN-ovih klimatskih pregovora u Glasgowu (#COP26) i nedavnog klimatskog marša u Zagrebu, ovo je idealna prilika da nastavimo razgovarati o ovoj ključnoj temi današnjice i pokušamo ju približiti novim publikama.Na “Forumima petkom” će udruge i inicijative, u neformalnom i prijateljskom okruženju, predstaviti metode svoga djelovanja te načine na koje se zainteresirani mogu uključiti. Izložba, kao primjer angažirane umjetničke intervencije, bit će polazišna točka za razgovor, ali ćemo se ponajprije fokusirati na mogućnost doprinosa ili uključenja u klimatski pokret. Stoga, ako vas zabrinjavaju klimatska i ekološka kriza, ako želite saznati više ili se aktivirati i priključiti pokretu – ovo je idealna prilika za vas. 

▶️PROGRAM ◀️🔸 10.12. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Fridays For Future Hrvatska i Greenpeace Hrvatska
🔸 17.12. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Prijatelji životinja i Udruga građana Siget
🔸 14.1. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Zelena akcija i Znanstvenici za klimu
🔸 21.1. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Extinction Rebellion Zagreb i Institut za političku ekologiju

Savjetujemo da u MSU dođete barem pola sata ranije kako biste pogledali izložbu jer će se razgovori održati u istom prostoru, na 3. katu kod lifta. Ulaz je besplatan i slobodan, no za posjet muzeju potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021.

Klimatski forumi petkom @ MSU
©Zelena akcija
film

Drvo – pokradena šuma

Okolišni triler o nezakonitoj sječi stabala koji će vas prikovati za stolac.