Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Korčulanski barokni festival: The Birth of the Symphony

Andreas Helm, oboa i umjetničko vodstvo
Hrvatski barokni ansambl

Oboist barokne glazbe i flautist Andreas Helm član je Capelle Leopoldine, Irskog baroknog orkestra, Zaklade Bach iz St. Gallena, Baroknih solista München te surađuje s raznim ansamblima stare glazbe diljem svijeta. Uz to je osnivački član ansambla Rossi Piceno te Schikaneders Jugend. Zajedno s dirigentom Heinzom Ferleschom također je umjetnički voditelj ansambla Barucco. 
Helm je profesor za povijesne vrste oboa na Sveučilištu za umjetnost u Grazu te na privatnom Sveučilištu za glazbu i umjetnost u Beču, a uz to drži stručna predavanja diljem Europe.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesnu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama. Ansambl je utemeljen 1999. godine i okuplja glazbenike mlađe generacije, zaljubljenike u iskonski zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala. Ravnateljica ansambla je ugledna violinistica Laura Vadjon.

Korčulanski barokni festival osnovan je 2012. godine te se etablirao kao jedan od najboljih festivala rane glazbe u Hrvatskoj i to izborom vrhunskih izvođača i visokim standardima izvedbe.

https://korkyrabaroque.com/

Andreas Helm

Korčulanski barokni festival: The Birth of the Symphony
© HRBA