Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
radionica

Kulturna baština između istoka i zapada

Predavanje prof. dr. Renate Hansen-Kokoruš
15. 05., A-307, 14:00 – 15:30

Čitanje i radionica s Oljom Alvir
15.05., A-309 od 16:00

U suradnji s dr. Yvonne Zivkovic, stipendisticom programa Marie-Skłodowska-Curie na Sveučilištu Karl Franzens u Grazu, održat će se radionica za doktorande i postdoktorande na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Na radionici će se proučavati koncepti kulturne baštine u kulturnoj produkciji na njemačkom jeziku 20. i 21. stoljeća na temu “Migracije i kulturna baština između istoka i zapada”, posebice migracijska književnost iz jugoistočne Europe. Fokus je na interdisciplinarnim i transkulturalnim praksama koje jačaju hibridne koncepte identiteta, kao što su procesi transnacionalne razmjene u izdavačkom sektoru i aspekti višejezičnosti.

Olja Alvir s Instituta za slavistiku Sveučilišta u Beču, također novinarka i spisateljica, govorit će o svom romanu “Kein Meer” i višejezičnoj zbirci poezije “Spielfeld”. Prof. dr. Renate Hansen Kokoruš s Instituta za slavistiku Sveučilišta u Grazu bavi se modelima identiteta u književnosti i filmu, poetikama, narativima te kronotopom povratka te će održati predavanje o suvremenoj austrijskoj književnosti.

https://germanistika.ffzg.unizg.hr/

https://olja.at/

https://ufind.univie.ac.at/de/person.html?id=48480

https://homepage.uni-graz.at/de/renate.hansen-kokorus/

Kulturna baština između istoka i zapada
© Pixabay