Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Festival Europea: Laura Freudenthaler: Priča o duhovima

Na slobodnoj godini Anne je zastranila. Umjesto da se posveti vlastitoj svirci klavira i pisanju jednog udžbenika, njezine se uobičajene navike sve više tope. Noću bilježi svoja zapažanja u jednoj bilježnici, a danju luta gradom. Te je šetnje ubrzo vode s onu stranu poznatoga. Već dvadeset godina Anne živi u zajedničkom stanu s Thomasom. Par dijeli mnoge uspomene i zna čitati međusobne signale. Ona se u stanu osjeća sve neugodnije, a Thomas je sve manje prisutan. Ona već duže pretpostavlja da je on vara. Odjednom se pojavljuje djevojčica koju Anne naziva nepoznatim, neuhvatljivim i šaputavim duhom. Zvukovi i pojave više se ne mogu shvatiti jednoznačno.

Laura Freudenthaler se „Pričom o duhovima” nadovezuje na svoj cijenjeni debitantski roman „Kraljica šuti”. Umjetnički pothvat suvremenosti polazi joj za rukom. Čitateljica i čitatelj uistinu su zavedeni Anninom percepcijom. Sve dublje slijedimo protagonistkinju u svijet odraza i dvostrukih dna, u kojem se stvarnost i umišljaj prelijevaju jedno u drugo.

Na predstavljanju knjige u okviru festivala Europea sudjelovat će književne kritičarke Anda Bukvić-Pažin i Marija Ott Franolić, a razgovor će moderirati voditeljica Vlatka Kolarović.

https://www.ljevak.hr/knjizevnost/25412-prica-o-duhovima.html