Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
ples

Lazuz: Meeting Points

Zagrebački plesni ansambl od 13. do 21. studenog na rezidenciji Mediteranskog plesnog centra u Savičenti ugošćuje austrijski kolektiv Lazuz, koji će ondje razvijati svoj komad Meeting Points. Pored rada na samome plesnom performansu, kolektiv će lokalnim školarcima ponuditi vođene radionice na temu komunikacije uz pomoć vježbi pokreta i pisanja.

Tema je komada, kao i radionica potreba za kontaktom i blizinom drugih te načini upoznavanja i ostvarivanja prvih utisaka. U (post)pandemijskome vremenu nesigurnosti u interakciji između neznanaca, posebice se djeca susreću s brojnim nesigurnostima pri ostvarivanju prvog kontakta. Uz to je razdoblje puberteta za mnoge od njih već samo po sebi neizvjesno zbog otkrivanja vlastitog identiteta uz istodobno učenje društvenih uloga. Komad „Meeting Points“ i radionica doprinos su snažnijem razumijevanju i jednoga i drugoga.

Lazuz je umjetnička platforma za projekte na poljima plesa, kazališta i likovne umjetnosti. Fokus je udruženja na performansima s naglaskom na pokret, ples i performativnost. Utemeljile su ga u listopadu 2017. Gat Goodovitch Pletzer i Anna Possarnig. Riječ je o skupini međunarodnih umjetnica i umjetnika sa sjedištem u Beču koja želi omogućiti prostor visoko kvalificiranom fizičkom plesu u tom gradu.

http://www.lazuz.at/

https://www.facebook.com/mediteranskiplesnicentar/