Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
ples

Improspekcije: Lekcija iz fantazmičke anatomije #1 Jezik, koža i želja za jezikom Anne Juren

Proteklih nekoliko godina Anne Juren razvija fantazmičku anatomiju, stvarnu poput kosti. U želji da proširi koncept koreografije u svom radu, karakteristična praksa Anne Juren propituje granice između javnog i privatnog, između unutarnjeg i vanjskog prostora, prelazeći normativne granice i eksperimentirajući s kinestezijom, poezijom i senzualnošću. 

Lekcija iz fantazmičke anatomije stvara vizualni, zvučni i osjetilni krajolik, te sugerira fantazmagorijsko i delirično putovanje oko i unutar tijela, gdje se mogu odvijati disfunkcionalni odnosi i nezamislive radnje, koji uznemiruju odnose unutarnjeg i vanjskog prostora. Svaka lekcija je izvedba koja razotkriva i bavi se drugim dijelom tijela, s dinamikom žudnje, kroz glas, pisanje, osjetilno otjelovljenje i različite tjelesnosti. 

Koncept, tekst i izvedba: Anne Juren

Anne Juren rođena je u Francuskoj, radi kao koreografkinja, plesačica i performerica u Beču. Godine 2003. zajedno s vizualnim umjetnikom Rolandom Rauschmeierom osnovala je Bečku udrugu za ples i umjetnički pokret. Jurenove koreografije i umjetnički radovi prikazuju se diljem svijeta u kazalištima i muzejima, na festivalima i bijenalima. U svom radu Juren nastoji proširiti pojam koreografije i istražuje tjelesnost, osjetilnost, kinesteziju i senzualnost propitujući granice između privatnog i javnog. Anne Juren je Feldenkrais praktičarka od 2013. g.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Osim ove izvedbe Anne Juren održat će i radionice Pristupi i prakse fantazmičkih anatomija temeljene na Feldenkrais metodi u petak 15.9. i subotu 16.9.2023. g.

Više detalja o radionicama pronađite ovdje.

https://www.facebook.com/improspekcije

Improspekcije: Lekcija iz fantazmičke anatomije #1 Jezik, koža i želja za jezikom Anne Juren