Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Jazz na Vrhu: Duo König / Križić

Lukas König je višestruko nagrađivan perkusionist i improvizator koji živi i radi u Beču. Član je sastava Kompost3, a surađivao je sa brojnim renomiranim umjetnicima među kojima su Malcolm Braff, Steven Bernstein, Audrey Chen, Julien Desprez i drugima.

Ivar Roban Križić je kontrabasist i improvizator, te trenutno živi i radi u Beču. Član je JMI Big Banda koji je 2015. i 2016. godine pod vodstvom Luisa Bonille, te raznovrsnih internacionalnih i lokalnih ansambala među kojima su The Problems, Davor Križić Experiment, Peek 3, Abstract Construction Collective itd.

Glazbeni projekt „Jazz na Vrhu“ održava se u parku skulptura Zbirke Richter, koji je projektirao arhitekt Vjenceslav Richter s idejom da obogati svakodnevni život sugrađana kulturnim sadržajem. Park skulptura zamišljen je kao prostor namijenjen različitim umjetničkim sadržajima i upravo na toj ideji nastao projekt „Jazz na Vrhu“ kojim se  povezuje glazba i likovna umjetnost.  U vrijeme održavanja koncerta posjetitelji mogu razgledati park skulptura i nekadašnju obiteljsku vilu izgrađenu prema projektu Vjenceslava Richtera.

Glazbeni projekt „Jazz na Vrhu“ realiziran je uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Austrijskog kulturnog foruma.

https://lukaskoenig.com/projects/

http://www.msu.hr/dogadanja/jazz-na-vrhu-koenig-krizic/763.html

Jazz na Vrhu: Duo König / Križić
© Rania Moslam