Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Mauthausen – dva života

Simon Wieland (režija), 80 min., AT, 2020.

Ovaj film, koji se ne oslanja ni na kakve efekte, dokumentira dojmove i sjećanja dvojice muškaraca koji su iz sasvim različitih perspektiva doživjeli strahotu koncentracijskog logora Mauthausen. Stanisław Leszczyński, rođen 1922. u poljskom gradu Łódźu, pripovijeda priču iz motrišta zatvorenika koji je više puta za dlaku izbjegao smrt, a Franz Hackl, rođen 1927. u austrijskom selu Mauthausen, prisjeća se svog vremena u logorskoj kovačnici. Sudbine dvaju svjedoka ne mogu biti oprečnije, no ipak dijele mnogo uznemirujućih zajedničkih crta.

Film se prikazuje u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu u okviru izložbe o Mauthausenu „M 48°15′24.13″N, 14°30′6.31″E“ austrijskog umjetnika Marka Zinka, a prava za njegovo prikazivanje ustupa distribucijska kuća LET’S CEE.

Točan termin prikazivanja filma objavit ćemo početkom siječnja 2022. g.!

http://www.msu.hr/

https://www.letsceefilms.eu/

https://www.letsceefilmfestival.com/willkomm

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.