Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Michael Goldgruber: Bruchzonen

Otvorenje izložbe: 29.03. – 20:00

„Bruchzonen“ je dugogodišnji projekt za koji je austrijski umjetnik Michael Goldgruber posjetio rubne zone ledenjačkih, snježnih i stjenovitih regija. U pulskoj galeriji Makina bit će izloženo više fotografskih radova te dva video rada koji se bave zauzimanjem i promjenama u zemljinom sustavu. Njihovi uzroci – fosilna goriva i invazivno gospodarstvo – najčešće pritom ostaju skriveni. Promjene se događaju naizgled polako i daleko od nas. U radovima Michaela Goldgrubera one nam se međutim približavaju – kao more koje se neumoljivo kreće prema nama te kao topografske slike topljenja ledenjaka u Alpama. One postaju uočljive kao procesi koji se također odvijaju u nama i s nama.

Cijeli projekt obuhvaćen je u istoimenoj knjizi “Bruchzonen” (objavljenoj kod izdavačke kuće Kehrer-Verlag, Heidelberg, 2023.), koja će također biti predstavljena na otvorenju izložbe.

Michael Goldgruber je likovni umjetnik i fotograf, studirao je krajem 80-ih godina povijest umjetnosti i filozofiju u Beču. Izvanredno je pohađao Visoku školu za primijenjenu umjetnost i završio fotografsku izobrazbu kod Bernda Schillinga. 2007. g. dobio je austrijsku državnu stipendiju za likovnu umjetnost, a 2012. g. višegodišnju stipendiju za boravak u saveznom fotografskom atelijeru u Parizu. 2015. g. boravio je kao rezidencijalni umjetnik nekoliko mjesecu u Centru za suvremenu fotografiju Contretype u Bruxellesu i primio međunarodnu nagradu za fotografiju u Parizu „La Quatrième Image“. Od 1988. g. redovito izlaže samostalno i u okviru grupnih izložbi, između ostalog u Beču, Grazu, Linzu, Bregenzu, Kremsu, Berlinu, Parizu, Bruxellesu, Zürichz, New Yorku, Puli, Labinu, Moskvi, Bukureštu i Ateni.

http://www.goldgruber.at

Galerija Makina

Trajanje izložbe 30.03.- 26. 04. 2024

Radno vrijeme: svaki dan 19 h – 23 h (nedjeljom zatvoreno)