Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Michaela Bruckmüller, Anita Fuchs, Wolfgang Temmel: Fotografske varijacije o prirodi

Otvorenje: 06.10. – 20:00 h

U pulskoj Galeriji Makina otvara se izložba troje austrijskih umjetnica/ka koju kuratira Heimo Ranzenbacher. Okosnica izložbe je veza umjetnosti – fotografije – prirode i stvarnosti.

Michaela Brückmüller (*1971., Wels,) živi i radi u Beču. Diplomirala je fotografiju u Beču. Tijekom dvogodišnjeg boravka u Bologni i Berlinu 1996. godine stvara svoja prva slobodna umjetnička djela, uglavnom na području portretne fotografije. Bruckmüllerov trenutni rad vrti se oko „hiper-stvarnosti“ u prikazu biljaka; ciklusi slika temeljeni su na poznavanju botanike te književnim, filozofskim i umjetničko-povijesnim referencama.

Anita Fuchs živi u Grazu i Beču. Završila je Pedagošku akademiju u Grazu. Od 2003. do 2018. godine radila je u umjetničkom dvojcu Resanita zajedno s Resom Pernthaller. U samostalnom radu posljednjih je  godina razvila svoj poseban način istraživanja kao umjetnost: bavi se estetikom i postupkom mjerenja, sakupljanjem i arhiviranjem u kontekstu prirodnih i bioloških fenomena koje transformira u umjetničke oblike za koje je međudisciplinarnost važan čimbenik.

Wolfgang Temmel (*1953.) živi u Wiesu u Štajerskoj. Od sredine 1970-ih  svojim je vizualnim i auditivnim radovima zastupljen na međunarodnim izložbama i festivalima. Uz brojne audio radove, većinom producirane za ORF Kunstradio, proteklih su godina nastala i tri glazbena projekta. Najnoviji album: Windischer Ozean / Vindiški Ocean (Clarence Wolof & The Passengers).

www.michaelabruckmueller.net

www.anitafuchs.at

www.temmel.org