Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Motovun film festival: austrijski kratki film

Zahvaljujući suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Austrije i Akademije austrijskog filma, u Motovunu se ove godine prikazuje izbor najboljih kratkih filmova iz Austrije iz 2021. godine. Za odabir filmova, zu Akademiju austrijskog filma, zaslužan je kustoski tim prestižnih filmskih festivala Shortynale i VIS Vienna Shorts.

Upravo će ravnatelj potonjeg, Daniel Ebner, na „austrijskoj večeri“ u okviru motovunskog programa povesti razgovor o razvoju suvremenog kratkog filma s posebnim osvrtom na austrijsku produkciju, i to s bečkim redateljem somalijskog podrijetla Moom Haraweom.

Razgovor između Moa Harawea i Daniela Ebnera uz pozdravnu riječ veleposlanika Markusa Wuketicha 27.7. u 19:30, “VIP-Garten

Projekcija kratkih filmova: 28.7. u 16:30, MAK

Predstavljeni filmovi su:

Fische
Raphaela Schmid, AT 2020.
17 minuta, njemački

Pomp
Katrina Daschner, AT/DE 2020.
8 minuta, bez dijaloga

Life on the Horn
Mo Harawe, AT/SO/DE 2020.
25 minuta, somalijski

Will My Parents Come to See Me

Mo Harawe, AT/SO/DE 2020.
28 minuta, somalijski

Mo Harawe je rođen u Mogadišuu u Somaliji i otkrio je svoju strast za kino u tamošnjoj umjetničkoj školi. Od 2009. živi u Austriji, gdje je započeo svoju filmsku karijeru. Njegovi su kratki filmovi prikazivani i nagrađivani na međunarodnim festivalima. Posljednjim je filmom „Will My Parents Come To See Me“ ove godine osvojio Nagradu za najbolji austrijski kratki film i ušao u utrku za nominacije za Oscara. Daniel Ebner rođen je u Feldkirchu u Austriji i suosnivač je i umjetnički voditelj međunarodnog festivala kratkih filmova Vienna Shorts. Diplomirao je političke znanosti, a studirao i kulturologiju i film u Beču i Berlinu. Ebner je već niz godina urednik za kulturu i filmski kritičar u austrijsko novinskoj agenciji APa. Koproducent je kratkog filma o nogometu „Eleven Minutes“ (A/CH 2008.), filmski savjetnik Grada Beča i pokrajine Vorarlberg, suosnivač Udruženja austrijskih filmskih festivala kao i inicijative Fair Festival Work Now i radi kao selektor filmova i kustos u filmskoj umjetnosti. Dvijetisućite godine je osnovao internetski časopis o kratkim filmovima Talking Shorts te je tijekom pandemije koronavirusa podupro online projekt My Darling Quarantine Enrica Vannuccija.

https://motovunfilmfestival.com/austrijski-kratki/