Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
radionica

New Stages: Ivna Žic

Projekt New Stages fokusiran je na razvoj i prezentaciju suvremenog dramskog pisma kao umjetničke prakse koja je neizostavni dio kazališne djelatnosti. Troje odabranih mladih autorica i autora pod vodstvom mentora izrađuju dramske tekstove. Tekstovi će se nakon održanih majstorskih radionica objaviti u časopisu „Kazalište“.

Austrijska kazališna redateljica, scenaristica i spisateljica Ivna Žic vodit će jednu od majstorskih radionica. 

Ivna Žic rođena je 1986. godine u Zagrebu. Studij primijenjene teatrologije, glumačke režije i scenskog pisanja završila je u Giessenu, Hamburgu i Grazu. Među ostalog inscenira i piše za kazalište Neumarkt, kazalište u Luzernu, kazalište u Beču (Schauspielhaus Wien) te Komorne igre u Münchenu (Münchner Kammerspielen).

Za svoj debitantski roman „Die Nachkommende“ nominirana je 2019. godine za Austrijsku književnu nagradu, kao i za Švicarsku književnu nagradu. 2022. primila je renomiranu nagradu Anna Seghers, a 2022. nagradu Conrad Ferdinand Meyer.

Ivna Žic živi u Zürichu i Beču.

Projekt New Stages provodi se u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID), KunstTeatrom, Hrvatskim centrom ITI i Goethe-Institutom Kroatien.

https://spid.com.hr/

https://www.kunstteatar.hr/

https://hciti.hr/

https://www.goethe.de/ins/hr/hr/index.html

https://www.matthes-seitz-berlin.de/autor/ivna-zic.html

Ivna Žic © Katharina Manojlovic

Projekt New Stages provodi se u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) i Goethe-Institutom Kroatien.

https://spid.com.hr/

https://www.goethe.de/ins/hr/hr/index.html

https://www.matthes-seitz-berlin.de/autor/ivna-zic.html

New Stages: Ivna Žic