Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

No Borders Orchestra: No Return To Normality

No Borders Orchestra (NGO) simfonijski je orkestar koji se sastoji od istaknutih profesionalnih glazbenika iz svih zemalja i većine etničkih i vjerskih skupina bivše Jugoslavije. Osnovao ga je intendant i dirigent Premil Petrović.

NGO je nastao iz želje za stvaranjem simfonijskog orkestra bivše Jugoslavije koji prekoračuje regionalne granice, pred sebe postavlja najviše umjetničke kriterije kvalitete i traži novi oblik komunikacije.

NBO nije samo spoj najboljih glazbenika regije, nego i nevladina organizacija koja podupire jačanje građanskih prava politički i društveno angažiranim umjetničkim i kulturnim projektima. NBO služi kao platforma za promjene i prevladavanje nacionalizma, rasizma, ksenofobije, homofobije i krvave ostavštine prošlosti zapadnog Balkana.

Ne dopustite da vam promakne ovaj poseban koncert!

http://www.nobordersorchestra.org/

https://de-de.facebook.com/NoBordersOrchestra

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.