Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

ON VIEW 8 umjetničkih pozicija iz Štajerske

Umjetnici: Birgit Fedl-DohrLotte HubmannErwin LacknerAurelia MeinhartChrista NicklKeyvan PaydarIgor F. PetkovićGege Stiegler 

Kustosica: Luise Kloos

OTVORENJE: 24. 04. – 19:00

Već četiri godine umjetnice i umjetnici otvaraju vrata svojih ateljea na dva tjedna kako bi hrvatskim maturanticama i maturantima omogućili praksu iz suvremenog umjetničkog stvaralaštva u Štajerskoj. U međuvremenu je 74 mladih ljudi i 11 profesorica i profesora iz Hrvatske apsolviralo neki od oblika ove prakse. Ti će mladi umjetnici koji su već na glasu i u domovini i u inozemstvu svoje radove sad na poziv HDLU-a predstaviti u Zagrebu. Njihovi radovi obuhvaćaju različite medije kao slikarstvo, crtež, objekte, instalacije i video. Estetski koncepti prate proces promjena u prirodi i u društvu i raspravljaju o globalnim i regionalnim temama.

ON VIEW  baca svjetlo na  radove umjetnica i umjetnika koji svoju ekspertizu, svoja iskustva i vrijeme dijele s mladim ljudima iz Hrvatske.

Izložba je nastala u suradnji HDLU-a i  next-a, Društva za suvremenu umjetnost. 

www.nextkunst.at

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.