Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

photo graz selection V

Otvorenje: 12.10. – 19:00 h

Individualna životna iskustva, studiji i interesi, kao i promjenjivi tehnički preduvjeti iznjedrit će raznolike fotografske pristupe. U svjetlu aktualnih događaja i globalnog razvoja razvio se širok tematski spektar u radovima 26 fotografkinja i fotografa rođenih između 1948. i 1997. okupljenih na Štajerskom fotografskom bijenalu 2022. g.

Fotografije pričaju priče o mogućoj budućnosti, o rekonstrukciji doživljene povijesti kao i o igri slobodno improviziranih slikovnih elemenata s asocijativnim slobodnim prostorima. Bave se egzistencijalnim pitanjima o ograničenosti čovjekove prirode i sposobnosti spoznaje kao i o identitetu, kulturi i filozofiji. Umjetnice i umjetnici preispituju ulogu fotografije u prikazivanju stvarnosti, proširuju medijalni spektar i eksperimentiraju u graničnom području tehničkih mogućnosti.

Izložba prikazuje aktualni presjek kroz stvaralaštvo štajerskih umjetnica i umjetnika u području fotografije, među kojima su međunarodno poznate osobe kao i one iz akademskog i amaterskog područja.

Izložba u organizaciji Kulturvermittlung Steiermark.

Umjetnice/i: Martin Bilinovac, Brisilda Bufi, Lena Feitl, GRAM, Alexandra Gschiel, Paul Hartmann, Eva Hölbling, Marita Janka, Bernhard Kipperer, Sandra Kosel, Gerhard Krois, Branko Lenart, Alois Loidl, Marlene Mautner, Martin Osterider, Heinz Pöschko, Jörg Rath, Alina Reimelt, Gerlinde Schaffer, Eva Schlögl, Reinhard Sock, Teresa Thomaschütz, Lena Trichtel, Stephan Weixler, Elisa Wüntscher, Karl Zenz

https://www.facebook.com/pages/Galerija-Zuccato/379508765444897

https://kulturvermittlung.org/

photo graz selection V
© Kulturvermittlung Steiermark