Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
ples

Plesna predstava “Deep Dish” u izvedbi skupine “Liquid Loft” na IKS Festivalu

Završni dio serije The Perfect Garden u suradnji s Michaelom Blazyem

Večera se pretvara u pustolovnu vožnju dimenzijama makro- i mikrokozmosa. Žive slike ručno držane kamere, u režiji izvođača, vode nas kroz bizarne paralelne svjetove organskih objekata. Metode snimanja filma, zajedno s akustičnim prelamanjem, evociraju metafore baroknih vrtova, zemaljskih užitaka i njihove neizbježne propasti.

Društvo vođeno čežnjom i radoznalošću, živopisno, ali ujedno i bešćutno slavi svoju prolaznost u mnogostrukim dimenzijama stvarnosti, koja kulminira na velikom ekranu. U ovom prikazu mrtve prirode, svo kretanje i ljudsko ponašanje biva neumoljivo apsorbirano u prirodnoj raskoši.

Kao i u romanu Locus Solus, u kojem Maître Canterel, čovjek široka znanja, vodi svoje pozvanike kroz raznolike krajolike, i u Deep Dishu se susrećemo sa ljepotom i dekadencijom ljudskog postojanja koje će uskoro nestati.

U seriji The Perfect Garden, koju izvodi Liquid Loft u suradnji sa umjetnikom Michaelom Blazyem, motiv vrta simbol je ljudske težnje za kontroliranjem i uzaludnih bježanja od vlastite prolaznosti, ali ujedno i slika rasta i razmnožavanja koji neprestano vode ka razvoju nečeg novog.

Ples i koreografija: Luke Baio, Stephanie Cumming, Katharina Meves, Anna Maria Nowak
Umjetničko vodstvo & koreografija: Chris Haring
Kompozicija & zvuk: Andreas Berger
Dramaturgija, scenografija & svjetlo: Thomas Jelinek
Organske skulpture: Michel Blazy

IKS Festival 2016 u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i INTPA  – Internationale Netz für Tanz & Performance Austria

www.iksfestival.eu